دریافت دیپلم کاردانش و فنی حرفه ای بزرگسالان - مجتمع فنی و حرفه ای اندیشه سازان در رشته های ( برق ، الکترونیک ، مالی و بازرگانی ، حسابداری ، کامپیوتر ، گردشگری ، امور اداری ، طلا و جواهر ) یکی از ساده‌ترین روش‌های دریافت دیپلم برای بزرگسالان دریافت دیپلم کاردانش و یا گرفتن مدرک مهارت فنی و حرفه ای با شرکت در کلاس های چند مهارتی است. اگر قصد دریافت مدرک دیپلم بزرگسالان را دارید، می‌توانید با استفاده از شماره‌های موجود برای مشاوره رایگان در رابطه با مدرک فنی حرفه ای و کاردانش با ما تماس بگیرید. پشتیبانی : 09916005862

اطلاعاتی در رابطه با مدرک مهارت آموزی کاردانش

کاردانش یکی از شش شاخه تحصیلی است که دانش‌آموزان در دبیرستان در سال نهم تحصیل می‌توانند انتخاب کنند و بعد از گذراندن دروس در طی چند سال موفق به اخذ مدرک مهارت آموزی کاردانش شوند.

رشته‌های کار دانش همانند رشته‌های فنی‌وحرفه‌ای بیشتر جنبه عملی و کارگاهی دارند و کلاس‌ها در کارگاه‌ها و آزمایشگاه برگزار می‌شود. البته تفاوتی که کاردانش با فنی‌وحرفه‌ای دارد این است که برای دریافت دیپلم فنی‌وحرفه‌ای داوطلبان کلاس‌های تئوری نیز می‌گذرانند. همچنین تنوع رشته‌های کاردانش به مراتب بیشتر از فنی‌وحرفه‌ای است.

هدف رشته کاردانش آموزش و تربیت نیروی متخصص و توانا در حوزه‌های صنعت، کشاورزی، خدمات و هنر است. هر حوزه‌ای زیرشاخه‌هایی دارد که در مجموع رشته کاردانش حدوداً بیشتر از ۱۵۰ زیرشاخه را شامل می‌شود.

دروس مشترک رشته کاردانش در پایه‌های مختلف

پایه دهم شامل دروس انگلیسی۱، عربی ۱، زبان ۱، قرآن ۱، الزامات محیط کار، جغرافیای ایران، فارسی و نگارش ۱، دین و زندگی ۱، تفکر و سواد رسانه‌ای است.

پایه یازدهم شامل دروس انگلیسی۲، فارسی و نگارش ۲، دین و زندگی۲، عربی ۲، زبان ۲، قرآن ۲، هنر، تاریخ معاصر ایران، انسان و محیط زیست، کارگاه نوآوری و کارآفرینی، تعلیمات ادیان الهی و اخلاق ۲ (برای اقلیت‌های دینی) است.

پایه دوازدهم شامل دروس فارسی و نگارش ۳، دین و زندگی ۳، عربی ۳، زبان ۳، قرآن ۳، آمادگی دفاعی، سلامت و بهداشت، اخلاق حرفه‌ای، مدیریت خانواده و سبک زندگی، هویت اجتماعی

برخی از رشته‌های شاخه‌های کاردانش

رشته‌های کاردانش در سه شاخه اصلی صنعت، هنر و کشاورزی و خدمات (که با هم ادغام شده‌اند) ارائه می‌شود. در ادامه زیر شاخه‌های این سه شاخه اصلی را بیان می‌کنیم.

رشته‌های شاخه صنعت

شاخه صنعت مجموعه‌ای متنوع از رشته‌های فنی است که بازار کار خوبی در جامعه دارد و به همین ترتیب علاقه‌مندان به آن نیز نسبتاً زیاد است. علاقه‌مندان به این رشته‌ها پس از اخذ مدرک مهارت آموزی کاردانش خود به راحتی می‌توانند وارد بازار کار شده و یا به کارآفرینی در زمینه تخصصی خود بپردازند. ضمناً امکان ادامه تحصیل با دیپلم کاردانش شرایط کاری بهتر و موقعیت‌های برتری را پیش روی دارندگان این مدرک قرار می‌دهد. در زیر تعدادی از رشته‌های شاخه صنعت را مشاهده می‌کنید.

 برق ساختمان، برق صنعتی، مکانیک صنایع، کارهای عمومی ساختمان، کارهای فلزی ساختمان، نقشه کشی ساختمان، تراشکاری، نصب و سرویس ساختمان، سنگ‌کاری و کاشیکاری، آبکاری فلزات، برنامه نویسی پایگاه داده، عیب‌یابی سیستم‌های رایانه‌ای، برنامه نویسی بازی‌های رایانه‌ای، تعمیر ابزار دقیق، تعمیر لوازم خانگی برقی، تعمیر تلفن‌های رومیزی و همراه، اتوماسیون صنعتی، طراحی و توسعه صفحات وب، مبل سازی مدرن، مبل سازی کلاسیک، بازسازی مبلمان، تأسیسات حرارت مرکزی، چاپ افست، مدلسازی، تأسیسات گازرسانی ساختمان، تأسیسات سرمایشی، کابینت سازی چوبی، نساجی عمومی، نقشه کشی ساختمان، ماشین‌های الکتریکی، نصب و سرویس آسانسور، تعمیر موتورهای دیزل دریایی، تأسیسات بهداشت ساختمان، ریخته‌گری، فرزکاری CNC، خدمات فنی خودرو، تزئینات داخلی چوبی، اپراتور CNC چوب، تراشکاری CNC، تعمیر موتور خودرو، نقشه کشی صنعتی به کمک رایانه

 

رشته‌های شاخه هنر

می‌توان گفت شاخه هنر یکی از پرطرفدارترین شاخه‌های کاردانش است که هم می‌توان در آن به ادامه تحصیل پرداخت و هم با کسب مهارت‌های کافی به سرعت شروع به کار و کسب درآمد کرد. رشته‌های شاخه هنر شامل موارد زیر می‌شود.

گرافیک رایانه‌ای، تصویرسازی و جلوه‌های ویژه رایانه‌ای، صفحه‌آرایی، عکاسی، عکاسی دیجیتال، چهره سازی، تصویر سازی، طراحی بسته‌بندی، تذهیب و تشعیر، نگارگری، چاپ دستی، کاغذسازی، منبت کاری، هنر معرق کاری، خاتم کاری، خاتم سازی، طراحی طلا و جواهر، کاشی سازی هفت رنگ، سفالگری، تراش و تزیین شیشه و کریستال، هنر آیینه کاری، ساز سازی (سنتور و سه تار)، ساز سازی (سنتور و ساز ضربی)، ساز سازی (سه تار و ساز ضربی)، آواز ایرانی، آواز جهانی، نوازندگی ساز ایرانی، نوازندگی ساز جهانی، دستیاری طراحی لباس (دوخت و ترمیم)، دستیاری تهیه لباس نمایشی (دوخت یا ترمیم تزیینات)، کاغذ سازی، چاپ دستی، طراحی و نقاشی فرش، سفال و لعاب، تراش سنگ‌های قیمتی، سراجی کفش، خیاطی مردانه دوز، مدیریت آشپزی و قنادی، تولید محتوا و انیمیشن، معماری داخلی، چاپ باتیک و قلمکار، چاپ باتیک و سیلک اسکرین، تراش و تزیین شیشه و کریستال

 

رشته‌های شاخه کشاورزی و خدمات

همان‌طور که قبلاً اشاره کردیم در کاردانش دو شاخه کشاورزی و خدمات با هم ادغام شده‌اند و دارای رشته‌های متنوع و جذابی برای علایق مختلف هستند. ظرفیت‌های موجود برای رشته‌های این شاخه، بازار کار و درآمد قابل توجهی را برای هنرجویان فراهم می‌کند. از رشته‌هایی همانند پرورش زنبور عسل، پرورش میگو و آبزیان و موارد دیگر می‌توان به درآمد خوب رسید. در زیر تعدادی از این رشته‌ها را مشاهده می‌کنید.

تولید نهال و جنگل کاری، زراعت غلات و حبوبات، پرورش قارچ خوراکی، پرورش میوه‌های هسته‌دار، کشت و کار مکانیزه، پرورش پرندگان زینتی، تعمیر ماشین‌های ثابت کشاورزی، تعمیر موتورهای سبک کشاورزی، ایجاد و نگهداری فضای سبز، پرورش صنعتی دام‌های سنگین، تکثیر ماهیان گرم آبی، پرورش صنعتی دام‌های سبک، پرورش درختان گرمسیری، پرورش ماهیان گرم آبی، پرورش میگو، پرورش ماکیان، پرورش گل و گیاه آپارتمانی، مرغداری صنعتی، امور اداری، حسابداری مالی، هتلداری، ایمنی و آتش نشانی، مددیاری سالمندان، مددیاری افراد با نیروهای ویژه، راهنمای گردشگری، حسابداری مالی، مدیریت و برنامه‌ریزی امور خانواده، هوانوردی، پرورش زنبور عسل و کرم ابریشم، پرورش و نگهداری اسب، مکانیک تراکتور و تیلر، بورس و اوراق بهادار، دریانوردی صیادی، زراعت گیاهان علوفه‌ای و غده‌ای، کشت گیاهان دارویی و زعفران، پرورش درخت و درختچه زینتی، پرورش میوه‌های دانه دار و دانه زیر، پرورش میوه‌های هسته دار، تولید صنعتی فرآورده‌های لبنی، تولید فرآورده‌های گوشتی، فرآوری آبزیان و تولید کنسرو

نکته: لازم به ذکر است که آموزش در زیرشاخه‌های مختلف نیاز به تجهیزات خاصی دارد. به همین دلیل تمامی مدارس امکان ارائه تمامی رشته‌های کاردانش را ندارند. پس در انتخاب مدرسه باید آگاهانه و با اطلاعات کافی اقدام کنید.

امکان ادامه تحصیل با اخذ مدرک مهارت آموزی کاردانش

داوطلبان بعد از اخذ مدرک دیپلم کاردانش امکان ادامه تحصیل حتی تا مدرک دکتری را نیز پیدا می‌کنند. روش‌های مختلف ادامه تحصیل بعد از دریافت مهارت آموزی  رشته کاردانش را برای ورود به دانشگاه و تحصیلات تکمیلی، در چند مورد بیان می‌کنیم.

۱- شرکت در کنکور سراسری برای هر یک از گروه‌های آزمایشی هنر، علوم انسانی، علوم تجربی، علوم ریاضی و فنی و زبان‌های خارجی (برای دارندگان دیپلم نظام جدید کاردانش و در صورت داشتن مدرک دیپلم نظام قدیم کاردانش باید دوره پیش‌دانشگاهی را گذرانده و مدرک آن را در یکی از رشته‌های ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، انسانی و یا هنر دریافت کنید تا بتوانید در کنکور سراسری شرکت کنید)

۲- ادامه تحصیل در رشته‌های بدون آزمون ورودی دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای، علمی کاربردی، غیرانتفاعی و آزاد (لازم است برای شرکت در آزمون کنکور هر گروه مدرک دیپلم کاردانش متناسب با آن گروه را داشته باشید)

۳- شرکت در دوره کاردانی پیوسته (بدون مدرک پیش‌دانشگاهی و با مدرک دیپلم کاردانش می‌توانید در رشته‌های کاردانی پیوسته تحصیل کنید که معادل فوق دیپلم است و دو سال به طول می‌انجامد)

با اخذ مدرک مهارت آموزی کاردانش در کدام دانشگاه‌ها می‌توان ثبت‌نام کرد؟

با مهارت آموزی کاردانش و بدون آزمون سراسری متأسفانه در دانشگاه‌های روزانه، نوبت شبانه و پیام نور امکان ادامه تحصیل وجود ندارد. با داشتن دیپلم کاردانش می‌توانید دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای، غیرانتفاعی، دانشگاه علمی کاربردی، آزاد را انتخاب کنید.

ادامه تحصیل در دانشگاه فنی‌و حرفه‌ای با مهارت آموزی کاردانش

دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای یکی از دانشگاه‌های خوب کشور و زیر نظر وزارت آموزش و پرورش است. داوطلبی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای با مدرک مهارت آموزی کاردانش دارد، حتماً باید مدرک دیپلم نظام جدید (گواهی پایان دوره تحصیلات متوسطه نظام جدید) داشته باشد و در پایان شهریور در یکی از رشته‌های کاردانش فارغ‌التحصیل شده باشد. سپس در آزمون کاردانی فنی‌وحرفه‌ای شرکت کند و بعد از قبولی در آزمون کاردانی متناسب با مدرک دیپلم خود در یکی از رشته‌های مرتبط به تحصیل بپردازد.

ادامه تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی با مهارت آموزی کاردانش

دانشگاه علمی کاربردی هم از دانشگاه‌های مناسب برای دیپلم کاردانش است. از اهداف این دانشگاه بالا بردن مهارت و توانایی دانشجویان و دانش‌آموزان در رشته‌های کاربردی است. برای ادامه تحصیلی در مقطع کاردانی دانشگاه علمی کاربردی با هر دو مدرک نظام قدیم و جدید کاردانش می‌توانید در آزمون مربوط به این مقطع یعنی کاردانی شرکت کرده و در صورت موفقیت وارد دانشگاه شوید.

امکان ادامه تحصیل داوطلبین مهارت آموزی کاردانش در سطح کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی نیز وجود دارد. در این صورت باید حتماً داری مدرک کاردانی از دانشگاه‌های آزاد، علمی کاربردی، فنی‌وحرفه‌ای یا هر دانشگاه دیگری باشد که بتواند برای کارشناسی ناپیوسته علمی کاربردی ثبت نام کند.

ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد با مهارت آموزی کاردانش

دانشگاه آزاد هم می‌تواند یکی از محبوب‌ترین انتخاب‌های داوطلبین باشد؛ چراکه تقریباً در هر شهری یک واحد از آن وجود دارد.

ادامه تحصیل با مهارت آموزی کاردانش در صورتی بدون آزمون میسر است که در سطح کاردانی اتفاق بیفتد. این شرایط هم با دیپلم کاردانش نظام قدیم و هم جدید امکان‌پذیر است. مدت زمان تحصیل کاردانی در دانشگاه آزاد ۲ تا ۳ سال طول می‌کشد.

ولی برای ادامه تحصیل مهارت آموزی کاردانش در مقطع لیسانس دانشگاه آزاد حتماً باید دیپلم نظام جدید داشت. ولی افرادی که دیپلم سه ساله دارند می‌توانند برای ثبت نام کاردانی به کارشناسی یا کارشناسی ناپیوسته دانشگاه آزاد اقدام کنند.

ادامه تحصیل در دانشگاه غیرانتفاعی

دانشگاه غیر انتفاعی نیز امکان تحصیل با مدرک مهارت آموزی کاردانش را برای داوطلبین فراهم کرده است. به این شرط که در زمان مقرری که توسط سازمان سنجش اعلام می‌شود در آزمون کنکور کاردانی شرکت کنید و در خاتمه این جریان دانشگاه غیرانتفاعی که متناسب با رشته دیپلمتان است را انتخاب کنید.

نکات مهم

نکته۱: با توجه به اینکه ادامه تحصیل در هر دانشگاهی شرایط و ضابطه‌های خاص خود را دارد هر داوطلبی که تصمیم به ادامه تحصیل در هر دانشگاهی را دارد (سراسری، آزاد، غیرانتفاعی، فراگیر پیام نور، علمی کاربردی، فنی‌وحرفه‌ای و غیره) باید به سایت این دانشگاه‌ها مراجعه و اطلاعات مورد نیاز را بدست آورد.

نکته۲: یک فارغ‌التحصیل رشته کاردانش می‌تواند مدرک پیش‌دانشگاهی را بب‌صورت آزاد و یا با شرکت در آزمون تغییر رشته دریافت کند و همانند سایر دانش‌موزآموزان شاخه‌های نظری (هنر، ریاضی فیزیک، علوم انسانی، علوم تجربی) در کنکور سراسری شرکت کنند.

نکته۳: دانشجویانی که دارای مدرک کاردانی پیوسته کاردانش یا فنی‌وحرفه‌ای (برای دریافت مدرک کاردانی با مهارت آموزی کاردانش نیازی به مدرک پیش‌دانشگاهی نیست و بلافاصله بعد از دریافت دیپلم می‌توانید وارد دانشگاه شوید، به همین دلیل پسوند پیوسته دارد) هستند برای شرکت در آزمون سراسری یا کنکور نیاز به مدرک پیش‌دانشگاهی ندارند، چراکه این مدرک خود معادل مدرک پیش‌دانشگاهی است.

 

سخن نهایی

در این محتوا سعی کردیم شما را با اخذ مدرک مهارت آموزی کاردانش و مزایای آن در  مجتمع فنی و حرفه ای اندیشه سازان  آشنا کنیم. این مجموعه  در تلاش برای جهت‌دهی به علاقه و گرایش شما به خوشه های های صنعت ،هنر،خدمات   است و به این منظور امکاناتی مفید و کاربردی در اختیار داوطلبان خود برای رسیدن به پیشرفت و صلاحیت بیشتر قرار می‌دهد. از همه مهم‌تر با گذراندن دوره‌های آموزشی و اخذ مدرک مهارت آموزی کاردانش از  مجتمع فنی و حرفه ای اندیشه سازان می‌توانید به‌راحتی وارد بازار کار شده و فعالیت حرفه‌ای خود را به‌سرعت آغاز کنید.

جهت ثبت نام رشته تحصیلی خود را انتخاب نماید.